Ceuró és una de les entitats de població del municipi de Castellar de la Ribera. És un petit nucli de població integrat per dues masies, l'església parroquial i un petit cementiri. Es troba a la carena esquerra de la vall de la Ribera Salada, a 622 msnm. d'altitud (110 m per sobre de la vall), a l'extrem oriental del municipi (l'Alt Urgell és a menys de 2,5 km del nucli).
L'església, dedicada a Sant Julià, és romànica del segle XI. La façana, però, no és la primigènia doncs aquesta va ser destruïda per un llamp el 1905.
Des del segle XI hi ha constància documental del castell de Ceuró (del qual únicament se'n conserven només unes restes molt malmeses) que pertanyé a l'església de Santa Maria de Solsona. Del segle XI al XIII rep diverses denominacions: Ozró, Ozdró, Odró, Oró i Ouró. Al segle XIX formava amb
Pampa el municipi de Ceuró i Pampa. A 1 km al SE del cementiri hi ha la necròpolis de Ceuró.
La necrópolis de Ceuró és un conjunt de tres cistes pertanyent al Neolític mitjà entre el 3.500 i el 2.500 aC. que es troba ubicada a la riba dreta de la rasa de les Grioles, a 1 km al SE del poblet de Ceuró (Castellar de la Ribera, Solsonès).
Cista I. Sepulcre de planta rectangular, compost per 2 parells de lloses als costats sud-oest i nord-est i tancat per una llosa orientada al nord-est. És cobert per una altra llosa que molt possiblement estigui situada en el seu emplaçament primigeni tot i que és molt probable que per efectuar els enterraments es deuria retirar.
L'interior de la cambra sepulcral amida 1,60 m. de llargada, 0,80 m. d'amplada i 0,65 m. d'alçada.